ÁSZF

Szállítást biztosító külső szolgáltatók

A megrendelések teljesítése tekintetében a Fodrászellátó Kft. adatfeldolgozóként az alábbi céget veheti igénybe a szállításhoz: GLS Hungary Csomag-Logisztikai Kft. (2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.) 

A megrendelt termékek utánvétes házhozszállítása a megrendelést követő 1-6 munkanapon belül történik. E-mail-ben értesítjük, ha átadtuk a csomagját a futárszolgálatnak.


Házhozszállítás:

Küldeménye házhozszállítás esetén a csomagfeladást követő első munkanapra érkezik ki Önhöz a GLS Futárszolgálat segítségével. A GLS Futárszolgálat e-mail-ben értesíti, hogy melyik három órás intervallumban várható a csomag érkezése, ennek módosítására van lehetőség a GLS telefonos ügyfélszolgálatán, amelynek elérhetőségeit a csomagszámmal együtt e-mail-ben küldjük Önnek. Az utánvét értékét a futárnak csak készpénzben lehet kifizetni.

A házhozszállítás díja bruttó 15 000 Ft rendelési érték felett DÍJMENTES, ez alatt 990 Ft.


Pick Pack Pont kiszállítás:

Pick Pack Pontra történő kiszállítás Budapestre a csomagfeladást követő első munkanapon, vidékre a csomagfeladást követő második munkanapon történik meg. A Pick Pack csomagpontokra a Sprinter Futárszolgálat szállít, akik e-mail-t és SMS-t is küldenem Önnek arról, hogy mikortól vehető át a küldemény a megjelölt csomagponton. Az adott Pick Pack Ponton lehetőség lehet bankkártyás fizetésre is az adott üzlet egyedi lehetőségei szerint. 

A Pick Pack Pontra történő kiszállítás díja bruttó 15 000 Ft rendelési érték felett DÍJMENTES, ez alatt 790 Ft.

 

Az áru átvétele:

​Kérjük, az áru átvétele után még a futár jelenlétében nyissa ki a csomagot. Amennyiben sérült termék van a csomagban, kérjen kárfelvételi jegyzőkönyvet a futártól. A csomag fizikai sérülésével kapcsolatos reklamáció kárfelvételi jegyzőkönyv hiányában nem érvényesíthető, hiába dokumentálja azt később fénykép- illetve videófelvételekkel. A kárjegyzőkönyv annak bizonyítására szolgál, hogy a termékeken lévő sérülés a szállítás során keletkezett és nem később. Amennyiben nem rendelkezik kárjegyzőkönyvvel, a GLS Futárszolgálat nem vállalja az okozott kár megtérítését. Mind a terméket, mind a csomagolást őrizze meg, mert azokra a későbbi kárszemle során szükség lehet.


Túlméretes és 40 kg feletti csomagok:

40 kg feletti illetve túlméretes csomagok esetén egyedi kiszállítási árak érvényesek, ezeket esetenként egyeztetjük kedves ügyfeleinkkel, így ezekben az esetekben nem rendelési értékhatár-függő a kiszállítási díj.


Részteljesítés:

Legnagyobb igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy bizonyos terméket nem tudunk szállítani, mivel az már nem elérhető. Amennyiben egy ilyen termékre is érkezik megrendelés, a csomagot e termék nélkül küldjük ki


Csomagküldés külföldre:

Nem küldünk csomagot

Tájékoztató érvényes: 2018.09.25-től

Felhasználási feltételek


I. A felhasználási feltételek tartalma

1. A jelen felhasználási feltételek a Fodrászellátó Kft  (adatokat lásd: Kapcsolat menüpont alatt; a továbbiakban: Üzemelteto) által üzemeltetett Diapason.hu (www.diapason.hu oldalon elérheto) információs társadalommal összefüggo szolgáltatás (Szolgáltatás, Webáruház, Weboldal) igénybevételének feltételeit tartalmazza. A jelen felhasználási feltételek a Fodrászellátó Kft., valamint a Szolgáltatás bármely elemének regisztrált igénybe vevoje (Vásárló) között létrejövo Szerzodés. 
2. Nem regisztrált igénybe vevore (Látogató) a Szerzodés rendelkezései annyiban irányadóak, amennyiben a Szolgáltatás keretében történo aktivitására a jelen Szerzodés rendelkezést tartalmaz. 
3. Amennyiben a Vásárló, illetve a Látogató (együttesen Felhasználó) a Szolgáltatás bármely elemének használatát megkezdi, elfogadja a jelen Szerzodés feltételeit.
4. A regisztrációval létrejövo Szerzodések, valamint egyedi megrendelések során létrejövo adásvételi szerzodések nyelve magyar, nem minosülnek írásba foglalt szerzodésnek, ezért azokat az Üzemelteto nem iktatja, és utóbb nem hozzáférhetoek. A leadott megrendelések fizetési kötelezettséggel járnak.
5. Az Üzemelteto bármikor jogosult a Szerzodés egyoldalú módosítására. A módosításról rövid felhívás formájában, a módosítás hatályba lépésének idopontját is megadva a nyitó oldalon vagy e-mailben tájékoztatja a Felhasználókat. A módosítás hatályba lépését követoen a Szolgáltatás bármely elemének használatával a Felhasználó elfogadja a Szerzodés módosítását. A Szolgáltatás muködésével kapcsolatos valamennyi tájékoztatás (pl.: A vásárlás folyamatának leírása, Fizetési és szállítási feltételek, stb.), valamint az Egyedi Adatkezelési Tájékoztató a Szerzodés részét képezik és kötelezoek minden Felhasználóra.
6. A Szolgáltatás muködésével (belépés, regisztráció, jelszó, stb.) kapcsolatos problémák info@diapason.hu címre küldött e-mailben jelezhetok. 
7. Az ügyfélszolgálat elérhetosége: 
info@diapason.hu 
+36 70 619 6395


II. A Szolgáltatás legfontosabb jellemzői és elemei

1. A Szolgáltatás célja a szépségápolással kapcsolatos termékek árusítás és a Felhasználók tájékoztatása.
2. A Szolgáltatás muködtetése és üzemeltetése az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elkertv.) rendelkezései alapján történik.
3. A Szolgáltatás egyes elemei az Elkertv. rendelkezései szerint közvetíto szolgáltatásnak minosülnek. A Felhasználók által a Szolgáltatás használatával közzé- vagy elérhetové tett tartalmat az Üzemelteto jogosult, de nem köteles ellenorizni, és a Szolgáltatás használatával közzétett információk tekintetében az Üzemelteto jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni. 
4. Az Üzemelteto fenntartja a jogot, hogy a diapason.hu bármely tartalmi elemét bármikor elozetes figyelmeztetés nélkül módosítsa vagy megszüntesse, azok megjelenését, tartalmát, muködését megváltoztassa, azon hirdetést, saját szolgáltatásait bemutató vagy egyéb tartalmat helyezzen el.
5. Az Üzemelteto által a Felhasználóknak küldött, a Szolgáltatás muködésével, a vásárlás folyamatával, technikai tudnivalókkal kapcsolatos ún. rendszerüzenetek letiltása nem lehetséges.  

III. A regisztráció

1. A Szolgáltatás egyes elemei csak regisztrációval vehetok igénybe.
2. A Szolgáltatás regisztrált igénybevevoje, azaz Vásárló lehet: 
    a) cselekvoképességében nem korlátozott, nagykorú természetes személy; 
    b) 14. életévét betöltött kiskorú, aki a Szolgáltatás használata során kizárólag a saját, munkával szerzett keresményének erejéig rendelkezik; 
    c) jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdálkodó szervezet, mely esetben a nevében eljáró személy szavatolja, hogy jogosult az adott szervezet képviseletére
3. A regisztráció a regisztrációs ív pontos és valós adatokkal történo, megfelelo és hiánytalan kitöltésével indul. Amennyiben a Felhasználó nem ad meg adatokat, vagy nem megfelelo formátumban adja meg az adatokat, vagy olyan e-mail címet ad meg, amellyel regisztráció már létezik, úgy a regisztráció újra kezdodik mindaddig, amíg a regisztrációs ív nem teljes és hiánytalan, vagy nem ütközik már létezo regisztráció egyedi azonosításra alkalmas adatába. A regisztráció megtörténtérol a megadott e-mail címre elektronikus levélben értesítést küldünk. 
4. A regisztrációval létrejövo vásárlói profil a Vásárló Webáruházban történo eligazodását, valamint a Vásárló oldalaktivitásáról történo saját tájékozódását segíti. A vásárlói profil a Belépés menüpontra kattintva, az azonosító adatok (e-mail cím, jelszó) megadásával érheto el (belépés).
5. A Vásárló mindenkor köteles pontos és valós adatokat szerepeltetni a vásárlói profiljában, amennyiben adataiban bármilyen változás történik, köteles fiókjában azt rögzíteni. Amennyiben az Üzemelteto tudomására jut, hogy a megadott adatok nem valósak, a Vásárló ezen adatok alapján nem elérheto, akkor az Üzemelteto jogosult a Vásárló hozzáférését korlátozni, vagy regisztrációját törölni.
6. Vásárló tudomásul veszi, hogy a Szerzodés megszegése esetén a regisztrációja törlésre kerülhet. Az Üzemelteto kizárja a felelosséget minden, esetlegesen abból eredo kárért, ha a Vásárló jelen felhasználási feltételekbe ütközo magatartása vagy jogszabály megsértése miatt törölte a vásárlói profilt.
7. Amennyiben a Vásárló elfelejtette jelszavát, a belépés oldalon található Elfelejtett jelszó linkre kattintva az általa korábban megadott e-mail címre küldött elektronikus levélben található linkre kattintva beléphet a vásárlói profiljába, és/vagy megadhatja új jelszavát. Ha a Belépés sikertelen, a Vásárló az info@diapason.hu  e-mail címre küldött levélben kérhet segítséget az Üzemeltetotol.
8. Amennyiben a Látogató regisztráció nélkül kezdi meg a vásárlás folyamatát, a kiválasztott termékek megrendelésének elküldésével egyidejuleg regisztrálhat is a Weboldalon. Regisztrációhoz szükséges adatok hiányában a megrendelés nem küldheto el. 
9. Az Üzemelteto fenntartja a jogot, hogy a jelen Szerzodés megsértése miatt törölt regisztráció esetén, ugyanazon Felhasználó újabb regisztrációja esetén a szerzodéskötéstol elzárkózzon.

IV. Az egyes szolgáltatások

1. A regisztrációhoz nem kötött szolgáltatások mind a Látogatók, mind a Vásárlók számára elérhetoek.

1.1 Keresés
A Szolgáltatás keretén belül kínált termékek szabadon kereshetok az oldal menüsora fölött található keresomezo használatával. 


1.2 Hírlevél
A diapason.hu rendszeresen küld hírlevelet e-mailben a regisztrált Felhasználók számára. A Látogatók a Hírlevélrol a Hírlevél alján található link lekattintásával tudnak leiratkozni. A hírlevélben szereplo ajánlatok csak a készlet erejéig érvényesek.

2. Belépni csak érvényes e-mail címmel és jelszóval lehet a Bejelentkezés menüpontra kattintva. 

2.1 Vásárlás
A Vásárló a megvásárolni kívánt termék(ek) kosárba helyezését követoen, a szállítási és számlázási adatok megadásával, a szállítási mód és a fizetés módjának kiválasztásával (személyes átvételnél készpénz, kiszállításnál utánvét) megrendelést adhat le (Vásárlás). Az Üzemelteto a vásárlásról számlát állít ki.
A termékek eladója minden esetben a Fodrászellátó Kft. (Telephely: 1065 Budapest Podmaniczky u. 11​  Adószám: 26509839-2-41 Cégjegyzékszám: 01-09-329392 Székhely: 1027 Budapest Varsányi Irén u. 17, bejegyezte Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság, Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 02873-0001) A tárhely szolg
A termékek mellett feltüntetett vételár minden esetben tartalmazza az általános forgalmi adót.
Az adatbeviteli hibák javítása az ügyfélszolgálaton kezdeményezhető. 
Jogviták rendezésére használható: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU
Együttműködünk a fogyasztókkal esetleges békéltető testületi eljárásban:

A Budapesti Békéltető Testület székhelye:
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 21 31

V. A megrendelés elküldésének jogkövetkezményei, ajánlati kötöttség, elállás, jótállás és szavatosság

1. A Vásárló a Megrendelés gomb lekattintásával küldheti el megrendelését, és ezzel kezdeményezi az általa kiválasztott termékekre vonatkozó adásvételi szerzodés megkötését az Üzemeltetővel. Amennyiben az Üzemelteto 48 órán belül e-mailben visszaigazolja a megrendelést, létrejön az adásvételi szerzodés, melynek értelmében a Vásárló a vételár kiegyenlítésére, az Üzemelteto a megrendelt termék leszállítására köteles, a Vásárló azonban az alábbiak szerint gyakorolhatja elállási jogát.
2. Az Üzemelteto a megrendelés visszaigazolását követo  1-6 munkanapon belül szállít(at)ja ki a megrendelt terméke(ke)t, illetve biztosítja azok személyes átvételét. Az Üzemelteto kezdeményezésére az Üzemelteto és a Vásárló közös megegyezéssel ettol eltéro teljesítési határidoben is megállapodhat.
Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy akár a már visszaigazolt megrendelés esetén is részben vagy egészben - elálljon a szerződéstől, és visszautasítsa a megrendelés teljesítését. Amennyiben valamennyi megrendelt termék kiszállítása nem lehetséges, a hiánytermék/ek nélkül kerül kiküldésre a csomag.
3. A Vásárló a megrendelt termékek átvételétol számított 14 munkanapon belül a vásárlástól a vásárolt termék típusától függoen  figyelemmel a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 4. §-ára  indoklás nélkül elállhat. A Vásárló kötelezi magát, hogy elállás esetén a sértetlen (külso sérelmi nyomoktól, használattól mentes) terméket adatainak pontos megjelölésével, saját költségén visszaküldi az Üzemeltető címére: Fodrászellátó Kft. 1065 Budapest Podmaniczky u. 11
Az Üzemelteto 30 napon belül banki átutalással téríti vissza a termékek vételárát. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre. 
A Vásárló nem gyakorolhatja elállási jogát, amennyiben a megrendelt termék csomagolását felbontotta, és/vagy rendeltetésszeru használatát már megkezdte.
4. A termékekre vonatkozó szavatossági és jótállási feltételek a termékek csomagolásán vagy dokumentációján találhatók. A 151/2003. (IX. 22.) számú Kormányrendeletben meghatározott tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállás minimálisan 1 év. A megrendelt termékekre az Üzemelteto Ptk. 305. § szabályai szerint szavatosságot vállal. Hibás teljesítés esetén a Vásárló a kifogásáról a hiba felfedezését követo leheto legrövidebb idon belül köteles tájékoztatni az Üzemeltetőt  lehetoleg írásban az info@diapason.hu címen -, illetve a Vásárló a kijavítási igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is bejelentheti. Hibás teljesítés esetén a Ptk. 306. §-ban meghatározott szavatossági sorrend szerint az Üzemelteto a terméket: a Vásárló választása szerint elsosorban kijavítja vagy kicseréli, ha a cserére nincs mód, úgy a Vásárló választása szerint árengedményt ad, vagy a Vásárló a vásárlástól elállhat, és kérheti a termék vételárának visszatérítését. Jelentéktelen hiba esetén elállásnak helye nincs. A termék megrendelésekor fizetett szállítási költséget az Üzemeltetonek nem áll módjában visszafizetni, de a hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok és a jótállás érvényesítésével kapcsolatos költségek (pl. kicserélés vagy elállás esetén a visszaküldés postaköltsége) az Üzemeltetot terhelik.
5. A szavatossági jogok és a jótállás érvényesítését kivéve az utánvéttel vagy portósan visszaküldött termékek átvételére az Üzemeltetonek nincs lehetosége, azt minden esetben visszaküldi a feladónak.

VI. A Szolgáltatás használata során lehetséges jogsértések és következményeik

1. Tilos bármilyen olyan rendszer vagy megoldás használata, amely a Szolgáltatás jelen Szerzodésben kifejezetten nem engedélyezett módon történo felhasználását, vagy a Szolgáltatás üzemeltetéséhez használt szerverek leállását célozza, teszi lehetové vagy azt eredményezheti, vagy amely egyébként veszélyezteti a Szolgáltatás rendeltetésszeru muködtetését.
2. A Szolgáltatás, valamint a Weboldalon elérheto tartalom szerzoi jogi védelem alatt áll. A szerzoi jogok összessége és az adatbázis eloállítójának védelmét szolgáló jogok az Üzemeltetot illetik meg, és a Szolgáltatás rendeltetésszeru használatával velejáró olvasáson, képernyon történo megjelenítésen és az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen, továbbá a személyes, nem-kereskedelmi célból történo merevlemezre történo lementésen és kinyomtatáson túl semmilyen egyéb formában nem használható fel vagy hasznosítható az Üzemelteto elozetes írásbeli engedélyének hiányában.
3. Amennyiben Ön a saját weboldalán a Weboldalra mutató linket, vagyis hiperhivatkozást (Link) kíván elhelyezni, azt kizárólag a következo módon teheti meg:
diapason.hu www.diapason.hu 
Felhívjuk figyelmét, hogy a Weboldal tartalmának ettol eltéro módon vagy mértékben történo átvétele szerzoi jogot sért, és a Szolgáltató minden esetben jogi lépéseket tesz a jogsértés megszüntetésére.
4. A Szolgáltatás kizárólag a hatályos jogszabályok keretei között, harmadik személyek és az Üzemelteto jogainak sérelme nélkül, illetve a jelen Szerzodés betartása mellett használható. Amennyiben valamely Felhasználó a jelen Szerzodés rendelkezéseibe vagy jogszabályba ütközoen, vagy egyébként visszaélésszeruen használja a Szolgáltatást, az Üzemelteto jogosult megtenni a szükséges jogi lépéseket annak érdekében, hogy Felhasználó felelosségre vonása megtörténjen. Ez az intézkedés a Felhasználóval szemben más adataival történo visszaélés esetén is alkalmazhatóak.

VII. Felelősség 

1. Mivel az Üzemelteto a Szolgáltatást adott állapotban nyújtja („AS IS”), a Szolgáltatás - ideértve a Szolgáltatás üzemeltetése során használt szoftvert, illetve a Szolgáltatás keretében elérheto valamennyi tartalmat is - pontosságáért, megbízhatóságáért, hibamentes muködéséért, teljességéért, adott célra való alkalmasságáért az Üzemelteto semmilyen felelosséget nem vállal. Az Üzemelteto nem felel továbbá a rajta kívül álló okkal összefüggésben keletkezett hibákért és ezek következményeiért, ilyen lehet például az Internetes hálózatban keletkezett technikai meghibásodás vagy kimaradás, bármilyen eredetu technikai leállás, szünet, mások által elhelyezett romboló alkalmazások vagy programok (például: vírusok, férgek, makrók vagy hacker tevékenységek). 
2. Az Üzemeltető minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a Webáruházban megjelenő adatok (termékek ára, leírása, illusztrációs képe, árukészlet, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek, azonban a feltüntetett adatok hibátlanságát garantálni nem tudja. Amennyiben az Üzemeltető a termék oldalon bármely információt hibásan tüntet fel, a Vásárló elállhat a hibás adatokkal közölt termék megrendelésétől, azonban az Üzemeltető egyéb követelés, kártérítési igény kielégítésére nem kötelezhető.
3. Az Üzemelteto semmilyen felelosséget nem vállal a gyártó által a terméken feltüntetett, vagy a termékkel kapcsolatban szolgáltatott egyéb információ (pl.: reklám) pontatlanságáért vagy valótlanságáért.
4. A Szolgáltatás használata során történo adatközlés hiányosságaiért, illetve a hibásan megadott adatokból adódó bármilyen következményért az Üzemelteto felelosséget nem vállal. 
5. A Weboldal harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra mutató linkeket is tartalmaz. Amennyiben az Üzemelteto tudomást szerez arról, hogy az általa linkelt oldal vagy a linkelés harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a linket haladéktalanul eltávolítja a Weboldalról. Ezen felül az Üzemelteto az oldalon elérhetové tett linkek, illetve az általuk lehívható weboldalak tartalmáért semmilyen felelosséget nem vállal és azok tartalmát nem ellenorzi. 
6. A Szolgáltatás használatáért kizárólag az adott Felhasználó tartozik felelosséggel. Az Üzemelteto kizár minden felelosséget a Felhasználó által a közzétett tartalommal vagy másként okozott, vagy egyébként a Felhasználó magatartásával összefüggésben felmerült mindennemu vagyoni vagy nem vagyoni kár és jogsérelem, illetve egyéb következmény vonatkozásában.
7. Amennyiben a Felhasználó magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság illetve bíróság az Üzemeltetovel szemben bármilyen igényt támaszt illetve eljárást indít, a Felhasználó köteles minden a Szolgáltató által megkövetelt intézkedést megtenni és a Szolgáltatónak megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami a Szolgáltatót a Felhasználó bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri.

VIII. A jelen Szerzodés megszunése

1. A Vásárló bármikor kérheti a regisztrációja törlését az ügyfélszolgálat elérhetoségein, illetve postai levélben is kezdeményezheto.
2. Amennyiben a Vásárló 1 évet meghaladó idotartam elteltéig nem lép be a Szolgáltatásba, az Üzemelteto törli a regisztrációt, és valamennyi a vásárlói profilhoz tartozó adatot és információt. Az Üzemelteto törölheti a regisztrációt és valamennyi, a vásárlói profilhoz tartozó adatot és információt, amennyiben a Vásárló megszegi a jelen Szerzodés feltételeit.
3. A regisztráció bármely okból történo törlése esetén a jelen Szerzodés automatikusan és azonnali hatállyal megszunik.
3. Az Üzemelteto fenntartja a jogot, hogy Szolgáltatás egészét bármikor, elozetes figyelmeztetés nélkül megszüntesse, amely esetben a jelen Szerzodés automatikusan megszunik.


IX. Adatvédelem

1. A felhasználók személyes adatainak kezelésérol az Egyedi Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik.